Hoppa till innehåll
Hem » Delprojekt Väst

Delprojekt Väst

Projekt Gränsgångare – för vem?  
Projekt Gränsgångare till är för dig som är mellan 16 och 64 år, som har svårigheter att själv komma i gång med aktiviteter som kan öka dina möjligheter till att börja studera eller arbeta och som är bosatt i någon av följande kommuner: Uddevalla, Färgelanda, Munkedal, Sotenäs, Tanum, Lysekil, Orust, Strömstad eller Mellerud.  

Hur gör vi? 
Inom Projekt Gränsgångare utgår vi från dig, dina önskningar och behov, vad du är bra på och vad du vill göra för att komma i gång för att på sikt börja arbeta eller studera. Vi koordinerar, lotsar och samarbetar med andra för att du ska få bästa möjliga stöd. 

Varför? 
För att du ska: 
• Få individuellt anpassat stöd och hjälp att komma i gång i aktiviteter som passar dig. 
• Komma vidare i din arbetslivsinriktade rehabilitering. 
• Stärka dina förmågor och möjligheter för att om möjligt komma vidare till arbete eller studier. 

Så här går det till: 
När du börjar i Projekt Gränsgångare gör vi gemensamt upp en planering som passar dina behov och önskemål. Du kanske vill börja med en fysisk aktivitet? Eller funderar på studier? Eller vill du praktisera på en arbetsplats? Du har tät kontakt med oss och får stöd och uppföljning i det du gör. Samverkan i inom projektet gör att du kan få tillgång till insatser från flera olika myndigheter. 

Här kan du läsa mer om projektet: www.sofvast.se 

Du får kontakt med oss via din handläggare hos kommunen, Arbetsförmedlingen, Hälso- och sjukvården eller Försäkringskassan, som gör en intresseanmälan till vår samordnare. Vi bokar därefter in ett första möte tillsammans med dig och din handläggare.  

Du kan även kontakta Maria Hassing Karlander, verksamhetsutvecklare, direkt via telefon: 0522-69 51 34 eller mejl: maria.hassing@sofvast.se